dimarts, 17 de març del 2020

L'hora del massatge

El MASSATGE INFANTIL és una excel·lent manera de comunicar-nos amb el nostre nadó, mitjançant una seqüència de moviments, mirades, somriures i paraules. Hi ha moltes coses que podem aprendre i comprendre dels nostres nadons simplement observant-los i escoltant-los.

Cal veure la pràctica del massatge infantil com un temps important de la nostra rutina diària ja que ens proporciona un moment i un espai únics per interaccionar amb els nostres fills i/o filles. És un moment de calma, de tranquil·litat, de confiança mútua, de donar i de rebre.  


Cal afegir que també són molt importants la nostra actitud i el saber estar en el moment de fer el massatge, és bàsic que en aquest moment tan important per al nostre fill i /o filla nosaltres estiguem disposats, tranquils, segurs, reflectint això amb el nostre cos i mostrant-li tot l’afecte i la seguretat que necessita. La resta sortirà sola. 

Per fer el massatge, en primer lloc, hem de “posar-nos d’acord” amb el nostre fill i /o filla. Per arribar aquest punt cal tenir en compte: 

  • Buscar un moment òptim: cada nen o nena és diferent i per això el moment pot variar, segons l’edat, el cansament o els àpats. El més recomanable és anar provant fins que trobem el millor moment per al nostre fill i/o filla. No obstant això, després de les estones de bany i abans d’anar a dormir, són espais recomanables. 
  • Cal tenir cura de l’espai i l’ambient perquè són molt importants. Hem de procurar que sigui en una habitació ben ventilada, amb llum, i sobretot que la temperatura sigui l’adequada, ja que els nadons van sense roba. 
  • Podem posar música d’ambient o bé estar en silenci o parlant. 
  • El material necessari per fer el massatge és una superfície còmoda tant per a l’infant com per a nosaltres, una tovallola i oli de massatge. Es recomana que l’oli sigui neutre en infants molt petits, sense gaire aroma, com per exemple el d’ametlles. Quan els nens/nenes siguin més grans, els podem barrejar amb essències segons ens convingui, per exemple de cítrics o eucaliptus si l’infant té mucositat, de coco si fa calor, d’herbes si fa fred... 
  • Per als nadons més petits, la millor posició és la de tipus bressol: la mare asseguda amb les cames lleugerament flexionades amb les plantes dels peus en contacte amb el terra i l’esquena recta, llavors col·locarem una manta, i tot seguit col·locarem el nadó al mig mirant cap a nosaltres. Aquesta posició li dona escalf i seguretat, i ajuda que hi hagi contacte visual entre nosaltres. 
  • Tots els moviments del pare o mare han de ser amplis, lents i rítmics,Els moviments han de ser lents, els començarem sempre a partir de les parts més pròximes al centre del cos i cap a les més allunyades, és a dir, del pit i en direcció als braços; dels braços a les mans; de les cuixes cap als genolls; dels genolls cap als peus, etc. 

SÍ? PREPARATS???

Cada dia de la setmana, us recomanarem un massatge... .

DONCS AVUI TOCA UN MASSATGE A ..... 

CAMES I PEUS.




Comencem el massatge !!!

Primer de tot demanarem permís al nostre fill i/o filla per començar, un cop ens sentim preparats, li traiem la roba per poder fer el massatge més còmodament. Durant aquesta operació li direm que ha arribat l’hora del massatge i li donarem alguna pista, per exemple ens posarem l’oli a les mans i les fregarem per escalfar-les, aquest soroll a la llarga li serà familiar i llavors identificarà que toca el massatge. Li preguntarem: “fem un massatge?” 

Començarem sempre pels peus, són les parts menys vulnerables del seu cos, si comencéssim pel tronc l’infant es podria posar tens, si això passés, instintivament tancaria els braços protegint-se els òrgans vitals.

 Per a molts nadons el massatge de cames i peus els resulta molt agradable i els ajuda a relaxar el cos. 

1. Munyir 
El massatge es realitza amb la part interna de les dues mans, primer la mà interna agafa el turmell i la mà externa es col·loca al maluc i, simultàniament, desplacem les mans cap als peus. 

2. Compressió 
Mantenim la cama agafada amb les dues mans a nivell del turmell, descendim conjuntament amb les dues mans fent una petita compressió i torsió al mateix temps.

 3. Pressió a la planta del peu. 
Pressionem la planta del peu amb els polzes, des del taló fins als dits, i un peu després de l’altre. Després es pot fer córrer el dit en el mateix sentit.

4. Dits del peu 
Comprimim un a un els dits del peu i després llisquem amb els polzes per la planta. Per últim, desplacem amb compte cap enrere les masses carnoses del peu.

5. Turmell 
Amb els polzes fem petits cercles al voltant dels turmells per relaxar aquesta part del cos.  



Us recomanem les cançons de la Dàmaris enregistrades al seu CD "Massatge amb cançons"
clickeu aqui:


MASSATGE DÀMARIS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada