dimecres, 4 de novembre del 2020

Juguem amb pilotes

 Hem jugat a futbol a la classe dels peixets.


Aquesta és una activitat per estimular i enfortir els músculs de les cames i els peus. Quan donem objectes als bebès per fer puntades de peu, aprenen a ser més conscients de les seves cames i malucs.


El contacte amb l'objecte estimula el sistema perceptiu: la sensació que li produeix un objecte a la planta del peu fa que estiri i contregui els músculs de les cames i flexioni les articulacions.

Per als més petits de la classe hem lligat una pilota lleugera d'un cordill i estirats amb la panxa enlaire hem posat la pilota en moviment a l'alçada dels peus. Amb la pilota a prop l'infant el que fa és un reflex innat, empentant la pilota i fent força amb els dos peus alhora.


Després, hem jugat alçant i abaixant la pilota, això fa que l'infant mogui les cames fent puntades de peu a la pilota, realitzant un moviment de flexió i de tensió de cames alternant ara una cama ara l'altra. També mourà els dits dels peus, els ajuntarà i els separarà.










Amb els mes grans de la classe també hem jugat amb pilotes, tot i que sembla una obsessió, quan els infants llancen coses a terra de manera sistemàtica en realitat estan explorant. L'infant gaudeix deixant caure objectes assegut a terra. Hem donat pilotes perquè experimentin, les pilotes de la classe rodolen, boten i algunes fan soroll!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada