dijous, 13 de maig del 2021

Jocs motrius

 

Què poden fer els infants amb el seu cos?

 

Entre els 9 i els 10 mesos els bebès no paren de moure’s  amb confiança. No ho fan de la mateixa manera: gategen, s’arrosseguen, roden o es mouen a cops de cul. Gatejar és una activitat molt beneficiosa per al desenvolupament global del cos, per això és recomanable que aprenguin a anar a quatre grapes tant si és abans com després d’haver après a caminar.

 

Cap als 11-12 notarem que els infants cada vegada es mouen més: gategen, grimpen i comencen a fer algunes passes. L’infant és mostra decidit.

 

Durant el període dels 16 i 17 mesos, els progressos en el control del cos són enormes. La maduració del sistema nerviós progressa de dalt a baix i del centre cap enfora. L’activitat constant l’ajuda a aconseguir una millor coordinació.

El sentit de la verticalitat també millora i els infants circulen a quatre grapes, caminant, grimpant, saltant o corrent, tot i que, de vegades cauen o xoquen amb objectes. Adquireixen més velocitat, estabilitat i seguretat en la marxa. Caminen i corren fent petits saltirons. Els agrada arrossegar i carregar objectes i el seu interès els porta a enfilar-se per tot arreu: dalt dels sofàs, de les cadires, de les taules, etc.

L’adquisició de totes aquestes habilitats fa que explorin  els espais nous que poden comportar riscos, més encara quan no són conscients dels perills.

 

A la classe hem preparat l’espai perquè els peixets explorin sense risc deixant que prenguin iniciativa i siguin cada vegada més autònoms. Els hem acompanyat en l’activitat estant-hi presents i a prop per tal que agafin confiança en ells mateixos i elles mateixes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada