dilluns, 24 de maig del 2021

Massatge a l'esquena

Podem ajudar a l'infant a mantenir una postura ferma i alhora flexible fent-li un massatge a l'esquena.  A la classe hem creat un ambient tranquil per fer un massatge relaxant a cada nen i nena.

Per començar el massatge hem triat una d'aquestes dues postures:

- De bocaterrosa, damunt d'un llit, amb nosaltres assegudes al costat.

-De bocaterrosa, damunt de les nostres cames i el seu cap a la nostra esquerra.

Si ho voleu fer a casa, podreu posar al vostre fill o filla davant un mirall i donar-li una joguina perquè la tingui a les mans durant el massatge.


Podem acompanyar aquests massatges amb alguna audició relaxant:



1- Vaivé
Posarem les dues mans perpendiculars damunt de l'esquena de l'infant. Començarem a desplaçar-les, primer una i després l'altra, en un moviment de vaivé descompassat.

2-Onades del mediterrani
Posarem una mà fixa sobre les seves natges i desplaçarem l'altra ben plana per tota l'esquena, des del clatell fins a les natges. Quan arribem a baix tornarem a començar des de la part superior. Farem aquest recorregut diverses vegades, com si fossin onades curtes que arriben fins a la platja. No és una carícia, cal fer-ho lentament però amb fermesa.

3- El rasclet
Per acabar passarem suaument els nostres dits per l'esquena de l'infant, com si fossin un rasclet, des de les espatlles fins al culet. Cada vegada la pressió ha de ser més suau, fins que es transformi en una carícia lleugera.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada